seguel2
Rye IPA. Moltes imatges antigues de cultius de cereal al Pirineu mostren garbes de sèguel (sègol, centeno) apilades als prats. Fou un conreu ben adaptat a l’alçada i a les baixes temperatures. La seva aportació a la cervesa que teniu a les mans es tradueix en un cos més cremós, tons rogencs en el seu color, aroma especiat, i un gust amarg i aspre al final al final. Ingredients: aigua, maltes d’ordi, malta de sègol, flocs d’ordi, llúpols i llevat. Alcohol 6%

Impressió General

Cervesa estil American IPA, llupolada i amarga, amb llúpols americans i malta de sègol, amb predomini dels llúpol per sobre de la malta, amb un final sec i net.

Aroma

Aroma a llúpol americà, amb tocs florals i resinosos, amb un toc de malta de sègol.

Aparença

Color daurat mig, cervesa clara, amb espuma de mida mitjana de color blanc, amb bona retenció i resistència en copa.

Sabor

Sabor de llúpols mig-alt, reflectint el caràcter dels llúpols americans florals. Sabor a malta mig-baix, amb un lleuger toc de malta de sègol que proporciona un final sec i net. El sabor del llúpol i malta de sègol persisteixen en el retrogust, amb un lleuger sabor a alcohol.

Sensació en boca

Cos mitjà-lleuger a alt amb textura suau, carbonatació mitjana-alta amb bombolla petita i sensació final d’astringència gràcies al sègol.